Vés al contingut

Hadrianvs, la llegenda d’Adrià

Desembre 17, 2010

Hadrianvs és el títol del cinquè volum de la col·lecció Orientalia Montserratensia (vegeu article), destinada a difondre les investigacions i els estudis del fons patrimonial oriental de l’Abadia de Montserrat. Aquest cinquè volum treballa directament amb una sèrie de papirs dels Papyri Montserratenses-Roca. En aquest volum es presenta un relat en llatí conservat a la col·lecció Roca-Puig en l’anomenat ‘Còdex Miscel·lània’, del segle IV, anomenat així perquè aplega diversos textos clàssics i cristians. Els corresponents als papirs 162, 163, 164 i 165 dels P.Monts.Roca presenten un relat llegendari sobre la vida de l’emperador romà Adrià (76-138).

L’estudi, de Sofía Torallas i Juan Gil, ofereix una transcripció completa del text del papir amb un apartat crític, una reconstrucció del text llatí correcte, una traducció, i un estudi lingüístic, històric i literari complet.

> Més informació al web de Publicacions de l’Abadia de Montserrat. | > Vegeu la resta de números d’Orientalia Montserratensia a ‘Publicacions’

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: