Vés al contingut

Ciència i fe. Història i religió. Una exposició pedagògica.

Mai 29, 2011

El col·lectiu Cristians per Terrassa, ben conegut pels concursos bíblics que organitza cada any,  ha presentat l’exposició “Ciència i fe. Història i religió” a la Sala Muncunill de l’Ajuntament de la ciutat. Hi ha col·laborat l’ Scriptorium Biblicum et Orientale de Montserrat, el Museu Bíblic de Tarragona, la Parròquia de Vacarisses i altres persones privades. L’estructura museística ha anat a càrrec de l’especialista Mercedes Quintero. Ha estat oberta durant el mes d’abril i maig fins el dia 29.

El sentit d’aquesta exposició, eminentment pedagògica, consisteix en oferir un itinerari històric i religiós de des de la creació de l’ univers fins a la vinguda de Crist. Els testimonis d’aquest llarg camí són: els coneixements recents de l’astronomia i del cosmos, els fòssils d’època prehistòrica que ha conservat el planeta Terra, la pedra tallada a l’època del paleolític i  del neolític. Després segueix la presentació de les grans cultures d’Egipte  i de la Mesopotàmia, de Grècia, de Roma i finalment de Palestina, la terra promesa, amb el Temple de Jerusalem. El recorregut finalitza amb la presentació d’algunes edicions de la Bíblia i segueix la projecció d’un DVD sobre el contingut d’aquest llibre universal.  L’exposició s’adreça principalment en nois i noies d’edat escolar.

Un altre punt atractiu  de l’exposició és el concurs bíblic que té lloc al final del recorregut. Es tracta d’una activitat adreçada als participants de cada Institut. Consisteix en un qüestionari  sobre els fets de la història i els relats bíblics. Si la resposta és justa, pots tenir dret a una excursió a Montserrat, una visita guiada al Museu Bíblic del Monestir o altres premis previstos. Els temes del qüestionari tracten naturalment de personatges, de llocs i de fets històrics en relació ala Bíblia.

One Comment leave one →
  1. Bartomeu permalink
    Mai 30, 2011 5:45 am

    Interessant aquesta exposició que, anant des des l’astronomia i la prehistòria fins a la Bíblia, em recorda el caríssim P. Guiu Camps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: