Vés al contingut

Publicacions

NOVETAT 2010

Dietari d’un viatge per les regions de l’Iraq (1922-1923)

Per Bonaventura Ubach (edició a curà de Damià Roure)

Aquest Dietari del P. Ubach conté el relat del viatge realitzat a Mesopotàmia els anys vint, redactat a partir de les notes de la seva agenda. La relació va acompanyada d’una abundant documentació fotogràfica, reproduïda aquí íntegrament. Moltes anècdotes sorprenents en fan la lectura amena i agradable. Més informació a PAMSA.

 

Per veure els catàlegs arqueològics, feu clic aquí. 

COL·LECCIÓ ‘ORIENTALIA MONTSERRATENSIA’. Destinada a la difusió de les investigacions del patrimoni papirològic i documental de l’Orient del Monestir de Montserrat.

To the Origins of Greek Stenography.

De Sofía Torallas (CSIC)

Primera edició d’un papir grec que mostra les interessants connexions entre l’escenografia grega i els primers elements lexicogràfics. Aquest volum també conté un estudi general d’aquests dos elements i ofereix una reedició parcial del Greek Shorthand Manuals. Més informació a PAMSA (amplieu). 

.

Biblica Coptica Montserratensia

 
De Sofía Torallas (CSIC)
 
Presentem l’edició dels fragments de la Bíblia còptica, en dialecte sahidic, conservada a la col•lecció Roca-Puig. L’obra ofereix una detallada descripció, redactada en anglès, i una edició dels textos, i és una gran contribució al coneixement de la versió en sahidic de la Bíblia. Més informació a PAMSA (amplieu).
.
Catálogo de manuscritos hebreos de la Biblioteca de Montserrat
 
De Francisco Javier Del Barco (CSIC)
Aquest és el primer volum d’una nova catalogació del fons de manuscrits orientals de la Biblioteca de l’Abadia de Montserrat, la qual conjuga el resultat de la investigació actual sobre manuscrits hebreus amb la voluntat d’oferir amb claredat la màxima informació d’interès per al lector especialitzat. Més informació a PAMSA (amplieu).
.
Catálogo de manuscritos árabes de la Biblioteca de Montserrat
D’Amalia Zomeño (CSIC)
Aquest és el segon volum d’una nova catalogació del fons de manuscrits orientals de la Biblioteca de l’Abadia de Montserrat, que pretén continuar la tasca empresa amb la catalogació dels manuscrits hebreus i alhora donar a conèixer al lector interessat els fons àrabs de la Biblioteca de Montserrat. Més informació a PAMSA (amplieu).
 
 
 
ESTUDIS BÍBLICS

Los evangelios apócrifos

De Pius-Ramon Tragan (ed.)

Los escritos apócrifos, muchos de ellos bien conocidos y valorados en los siglos precedentes por historiadores del cristianismo primitivo, han alcanzado en nuestros días una gran importancia. En esta obra, destacado especialistas «desmenuzan» los apócrifos desde distintos puntos de vista. Més informació a Editorial Verbo Divino.

.

 Josep i Àsenet

A cura de Pius-Ramon Tragan 

Entre els escrits pseudo-epigràfics de l’Antic Testament, trobem tan sols una obra que podem qualificar de novel·la; es tracta d’un escrit judeo-cristià datable entre el segle II i el III d.C.. Més informació a l’Editorial Institut Cambó.

A %d bloguers els agrada això: